ValkeakoskiMedian tulevasta kirjajulkaisusta

Reteesti  vaan, Irwin Goodman,

Tulevasta Viimeinen keikka -sarjan 3. osasta lyhyt ensiesittely

Irwinin ja Vexin 1960-luvun loppupuolesta kertova romaani  on työn alla. Viimeinen keikka -sarjan kolmas osa näyttää uuden näkökulman Irwinin urasta ja elämästä vuosina 1966-69, sekä tietenkin viimeisestä keikkamatkasta alkuvuodesta 1991. Tarina etenee – osin aiemmin kertomattomine kääntein – kansan rakastaman taiteilijan ja rakenteita ravistelevan lauluntekijäkaksikon noususta suomalaisen viihdemaailman korkeimmalle huipulle. Tuntemattomuudesta suomalaisen kevyenmusiikin kirkkaimpaan huipun kärkeen vienyt tie ei ollut sileä eikä suora, vaan hyvin rosoisen kelirikkoinen ja sen varrella oli rajujakin mutkia. Kivikkoinen polku urkeni pian leveämmäksi baanaksi, jolta ei kuitenkaan jyrkkiäkin mäkiä, mutkia, tai suoranaisia maanvyörymiäkään puuttunut. Tie meni poikki useamman kerran, mutta aina löytyi uusi parempi väylä palata huipulle.

Romaanimuotoon kirjoitetavassa elämäkerrassa maalataan tästä ajanjaksosta selkeä kuva, kepeästi ja huumorin sävyttämänä syvimmätkin tunnot tulkiten. Faktat kerrotaan tarkasti dokumentoiden, dialogi ja tapahtumien yksityiskohdat ja tunnelmat on vastaavasti maalataan laveammalla siveltimellä. Parivaljakon laulutuotannon perusteellisesti tuntevat kirjoittajat ovat sijoittaneet koko tarinan – henkilöt, asiat, paikat ja tapahtumat – suomalaiseen 60-luvun elämään ja yhteiskunnan tilaan, sekä viihteen, musiikkibisneksen maailmaan. Tarkasti ja viihdyttävästi kerrotaan vaiheet yksityiselämästä ja uran luomisesta – levytyksistä ja keikkailusta, kovempiakaan keinoja kaihtamatta hankitusta menestyksestä, siten saadaan anttua laajempaa kuvaa värikkäiden persoonien, Antti Hammarbergin ja Veikko Salmen elämäntyöstä ja henkilöistä. Mukana on myös useiden muiden henkilöiden –
hämeenlinnalaisten ystävien ja työtovereiden – osuutta valotettu uudelta kantilta. Myös Antin vanhempien, erityisesti äidin panosta nousevan laulajatähden taustatiimissä tuodaan tässäkin osassa esiin.

Reteesti vaan, Irwin Goodman

Ari Lahti ja Veikko Tiitto

Tuotteet saatavilla kaikista verkkokirjakaupoista, sekä joistakin  kivijalkakaupoista.

Retee kauppa