Meistä

ValkeakoskiMedia

Valtakatu 9-11, 37600 VALKEAKOSKI,

kustantamo@valkeakoskimedia.com,

040 584 0857

 

Valkeakoski-media on pienkustantamo, verkkokauppa ja paitapaino

Suomalaisen viihteen ja kevyen musiikin ilmiöihin on lähinnä keskitytty ja 2000-luvun puolella on tullut erikoistuttua tuotantoihin liittyen Irwin Goodmaniin ja Vexi Salmeen. Ohessa perusteita moiseen keskittymään. Uusin kirjajulkaisu on Veikko Tiiton ja Ari Lahden kirjoittama lähes 400-sivuinen Reteesti vaan, Irwin Goodman -teos.

Bändipaitoja olemme tuottaneet jo vuodesta 1981 alkaen, muun muassa bändi- ja musiikkiyhdistystoiminnan ohessa. Jo pian noina aikoina alkoi yhteistyö Irwinin ja muiden suomalaisten starojen kanssa. Kaiken muun toiminnan ohessa oli ohjelmamyyntiä ja promoottoritoimintaa. Vuosina 1985-87 pyöritettiin mm. Valkeakosken Sokos-hotelli Keski-Hämeessä Rock-clubia, jossa vierailivat lähes kaikki sen ajan kärkinimet, laaja-alaisesti bändejä ja artisteja. Sokos-hotelli lopetettiin, kun koko Keski-Hämeen tavaratalo purettiin uuden Koskikara-liikekeskuksen alta. Klubitoiminta siirtyi muihin ravintoloihin. Samaan aikaan tiivis keikkailu jatkui viikottain useampana päivänä, ympäri vuoden ja ympäri Suomea. Lähinnä Irwin Goodmanin kanssa. Sitä kesti aina 1980-luvun loppuun asti, jolloin allekirjoittanut siirtyi kokopäiväisesti yhä tänä päivänä toimivien yritystensä pariin.

ValkeakoskoMedia -nimellä julkaisimme kulttuuripainotteista Riippusilta -lehteä, jota jaettiin ilmaisjakeluna Etelä-Pirkanmaalla vuodesta 1997 lähtien, lisäksi verkkolehtenä vuodesta 2001 alkaen. Samana vuonna avasimme suuret kävijämäärät keränneen irwingoodman.com -verkkosivuston. Ja pian yleisön kysynnän ohjaamana alkoi tiivis toiminta Goodmaniin liittyen. Vuonna 2004 ilmestyi ensimmäinen kirjajulkaisu Vuosikertakirjan pilottinumero, kirja julkaistiin seuraavana vuonna laajempana Vuosikertakirja I, Irwin (toim. Ari Lahti). Vuosikertakirjan laajennettu painos diskografialla (jonka laati Veikko Tiitto) ilmestyi 2007, tämä on se laajimmille levinnyt versio, josta on otettu jo useampia painoksia, viimeksi 2020 seitsemäs painos, tarkistettu laitos (ISBN 978-952-68102-7-0 ValkeakoskiMedia). Tämä ja monet muut tuotteemme löytyvät Retee-verkkokaupassamme ja hyvin varustetuissa kirjakaupoissa kautta maan.

Samaan aikaan ensimmäisen kirjajulkaisun kanssa julkaistiin musiikkidokumentti, Vuosikerta Irwin. Tuon pilottiversion jälkeen vuotta myöhemmin dokumentti tehtiin laajempana Vuosikerta-Tupla -DVD:ksi, joka on myös verkkokaupassamme edelleen tarjolla, ja se kiinnostaa yleisöä yhä, eikä ihme, onhan siinä todella harvinaista materiaalia Vexi Salmen haastatteluiden lisäksi lukuisa joukko ystäviä ja työtovereita, sekä tietenkin itse Irwin Goodman, erikoishaastattelu vuodelta 1984, sekä keikkataltiointeja 1980-luvun lopusta. Samaa laajempaa aineistoa on seuraavassa tuotannossa Irwinismin ABC, johon tuotiin mukaan levy-yhtiölle tehtyä materiaalia. ja siinä on asiaa huomattavasti enemmän, sekä ennen julkaisematonta keikkamateriaalikin. Yllättävän paljon kiitosta saanut pienyhtiömme parituntinen musiikkielokuva, Irwinismin ABC, on edelleen myynnissä DVD-muodossa verkkokaupassamme, digitaalinen jakelu on tulossa piakkoin.

Vuodesta 2014 alkaen pienkustantamo ValkeakoskiMedia on julkaissut muun muassa suosittua Viimeinen keikka -sarjaa. Siitä ilmestyi kolmas osa ennakkopainoksena 2021 vuoden lopussa, Reteesti vaan Irwin Goodman. Ennakkopainos suunnattiin lähinnä seuraajillemme omien kanaviemme kautta. Ennakkopainos on kyllä myynnissä laajemminkin, sitä saa edelleen kaikista verkkokirjakaupoissa ja niistä ns. hyvin varustetuista kirjakaupoista, vaikka siitä ei ole laajemmin tiedotettu. Ennakkopainosta on vielä tarjolla jonkin verran (pehmeäkantinen nidottu). Laajemmalle yleisölle editoitu, korkeatasoinen, teoksen sidottu kovakantinen versio ilmestyy marraskuun lopussa 2022, samaan aikaan myös e-kirjana muun muassa palvelussa: ellibs.fi. Äänikirja on vuorossa Irwinin 80v-juhlavuoden alkajaisiksi sydäntalvella.

Esittely sivuillamme, myynnissä verkkokaupassamme ja kirjakaupoissa ns. kautta maan (tarkoittaa myös sitä, että kaikista nettiverkkokaupoista teoksemme löytyvät, mutta myös useammasta kivijalkakirjakaupasta, jos ei muuten niin saavat ne tilaamalla Kirjavälitys oy:stä).

Ari Lahti
ValkeakoskiMedia ja
Hip-o-deli Oy