ValkeakoskiMedian aiemmista julkaisuista:

Viimeinen keikka -sarjaa, kansantaitelijan elämäkertaa

Kaikki saatavissa verkkokaupastamme

Lyhyet esittelyt aiemmin ilmestyneistä, kahdesta ensimmäisestä osasta.

 

 

Viimeinen keikka, ensimmäinen osa.

Irwin Goodman, kansan laulaja

Irwinin nuoruus ja uran alku. Tämänkin teoksen myötä Irwinistä avautuu uusia puolia, Saksan ajoista ja uran ensimmäisistä vuosista. Antti Hammarbergin persoonaa ja läheisten merkitystä taiteilijan elämässä tuodaan esille ainutlaatuisella tavalla!

Kun Irwin Goodman lähtee viimeiselle keikkamatkalle 11. tammikuuta 1991, hän muistelee matkan aikana mennyttä elämäänsä, uraansa ja laulujaan. Tarina sisältää Irwinin koko elämän, romaanin reaaliaika sen sijaan ajoittuu viimeisen keikkamatkan päiviin. Kirjassa käsitellään asioita, josta on aiemmin kerrottu vain vähän tai ei ollenkaan. Kuuluisan miehen tarina tunnetuimmiltakin puoliltaan aukeaa nyt eri tavalla näin; Irwinin omasta näkökulmasta katsottuna.

Viimeinen keikka -sarjan toisessa osassa – Irwin Goodman, kansan laulaja – Irwin muistelee uransa alkua, aikaa jolloin nuoren hämeenlinnalaismuusikon tulevaisuudennäkymät eivät vaikuttaneet aina erityisen lupaavilta. Lukija pääsee Irwinin mukaan, paitsi monelle mielenkiintoiselle reissulle, myös matkalle kohti nuoren miehen kehittymistä legendaariseksi kansantaiteilijaksi, kansan laulajaksi – Irwin Goodmaniksi.

Irwin Goodman, kansan laulaja

Veikko Tiitto, Ari Lahti

240 sivua, pehmeät kannet.
ISBN 978-952-68102-1-8

Ensipainoksen (2016) jälkeen on ilmestynyt:

Toinen uudistettu painos (2018) ja kolmas painos (2021)

Kustantaja ValkeakoskiMedia

 

Viimeinen keikka, ensimmäinen osa.

Irwin – Surutonta nuoruusaikaa

Irwin Goodmanin elämä ja laulut – Viimeinen keikka -sarjassa Irwin muistelee elämäänsä ja laulujaan viimeisellä keikkamatkallaan. Ensimmäisessä osassa, Surutonta nuoruusaikaa. aloitetaan luonnollisesti nuoruudesta, ja samalla käsitellään koko Irwinin musiikillista uraa, vieläpä muutaman lisäartikkelin muodossa.

Teos on saanut kiitosta vangitsevasta lukunautinnosta ja koskettavasta aidosta tunnelman luomisesta, sekä oikeiden asioiden painotuksesta. Mukavaa (kirjailijaa, tiimiä ja kustantajaa) rohkaisevaa palautetta – lukijoilta, jotka ovat lukeneet tämän kirjan. Ensimmäisen Irwinin todellista minää esiin tuovan kirjajulkaisun. Suosittelemme teosta lämpimästi kaikille, sillä jotain tällaista on todellakin kaivattu.

Sensuroimaton, rosoinen siloittelematon, sydämestä ja suurella kädellä tehty – eletyn elämän ja Irwinin itsensä näköinen. Jotenkin niin voi luonnehtia hienoa kirjallista kunnianosoitusta mestareille! Sarjan yhtenä tehtävänä on kerätä palautetta ja mahdollisesti vielä lisää aineistoa kentältä. Kirjasarjan alkuperäisidean laatinut kirjailija Veikko Tiitto, suomalaisen kevyen musiikin asiantuntija on ensimmäisen osan kirjoittaja, seuraavat osat hän kirjoittanut kirjailija Ari Lahden kanssa.

Irwin – Surutonta nuoruusaikaa

Veikko Tiitto

157 sivua, pehmeät kannet.

ISBN 978-952-68102-0-1

Ensipainoksen (2014) jälkeen on ilmestynyt:

Toinen uudistettu painos (2015) ja kolmas painos (2018)

Kustantaja ValkeakoskiMedia

Muita teoksia:

Nuori mies maailmalle lähti

Juhana Unkuri, Veikko Tiitto:
– Romaani 1960-luvun lopun Suomesta

Parikymppinen Heikki Käiväräinen suuntaa kesällä 1968 Kainuusta Helsinkiin. Hän aloittaa opiskelut Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja toimittajan työt opiskelijalehdessä. Helsingissä Heikki on monessa mukana. Hän osallistuu esimerkiksi Tšekkoslovakian miehityksen vastaisiin mielenosoituksiin ja Vanhan valtaukseen. Tutuiksi tulevat akateemiset kuppilakeskustelut, työläistaustainen autoilujengi, paikalliset seiväshyppyporukat, underground-hahmot, sekä eräät aikakauden merkittävät kulttuuripersoonat ja ajan uusi ilmiö: disko. Veri veti Helsinkiin opintojen pariin, mutta taustalla on huoli kotitilan kohtalosta Kainuussa. Samalla Heikin sydän sukkuloi kahden naisen välillä.

Letkeän lämminhenkinen ja monitasoinen romaani tarjoaa näköalapaikan 1960-luvun lopun Suomeen pohjavireenään yhteiskunnalliset kehityskulut ja ilmiöt. Teos havainnoi tarkkanäköisesti niin kainuulaisen maaseudun kuin urbaanin Helsingin elämää, paikoin puolidokumentaarisesti. Romaaninteossa on hyödynnetty aikalaismuistoja ja muuta tutkimuksellista otetta.

Juhana Unkuri (s.1974) on perehtynyt vapaan toimittajan työssään moniin Suomen lähihistorian populaareihin aiheisiin. Helsingin yliopistossa tekemässään gradussa hän käsitteli mm. 1960-luvun lopun kotimaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä.

Veikko Tiitto (s.1955) on ollut aiemmin tekemässä kirjoja muun muassa Irwin Goodmannista ja Jamppa Tuomisesta. Hän on hyödyntänyt romaanissa lapsuusvuosiensa sukulaisvierailuja Kainuuseen.

Juhana Unkuri & Veikko Tiitto: Nuori mies maailmalle lähti, 440 sivua
Kustantajat: Valkeakoski-media, Juhana Unkuri ja Veikko Tiitto

 

Tiedustelut:

kustantamo at valkeakoskimedia.com

Saatavana kaikista verkkokirjakaupoista ja osasta kirjakauppoja, sekä ValkeakoskiMedian omasta verkkokaupasta:

Katso verkkokaupan kirjavalikoima