Mestareiden muistoa kunnioittaen tehty musiikkijulkaisu

Ari Goodman: Irwin Tribuutti 2

Irwin Tribuutti 2 – Ari Goodman, mukana Retee-Goodman -yhtye ja Vexi Salmi

Julkaistu aiemmin CD:nä, nyt myös Spotifyssa, Deezer, Apple Music…

1.10.2020

Live & Studiolive

Levyllinen Irwinin musiikkia aidoilla saundeilla. Ei kuulosta pahalta, ajatuksena tai levynäkään! Korkealaatuinen äänite sisältää melkoisen rautaisannoksen Irwinin musiikkia ja tarinaa. Levy toimii myös läpileikkauksena Ari Goodmanin muusikkouralta kuluneelta 10-vuotiskaudelta. Edellisestä julkaisusta onkin kulunut se 10 vuotta.

Tällä julkaisulla kuullaan, alaotsikon – Live & Studiolive – mukaisesti Ari Goodmanin (yksin ja yhtyeen kanssa vetämien) keikkabiisien lisäksi muutamia yllätysjuttuja. Arin Retee-Goodman -yhtye on tunnettu tasokkaasta livesoitostaan ja Ari itse on todella pitkänlinjan Irwin-tulkki, jonka musiikilliset juuret ovat 1970-80 -luvuilla, ajalta ennen ja jälkeen pitkän yhteistyöjakson Irwinin kanssa. Levyllä on studiossa kerralla sisäänsoitettuna yhtyeen tiukimmat keikkabiisit, sekä lisäksi toinen puolisko Arin yksin vetämiä ralleja Irwin 70v-juhlakeikalta Hämeenlinnan Suisto-klubilta ja samasta tilaisuudesta taltioidut osuudet Vexi Salmelta, haastattelijana Hämeenlinnan Sibeliusseuran Erkki Korhonen. Musiikillinen tarina on editoitu huolellisesti laajasta materiaalista viihdyttäväksi, tiiviiksi ja yhtenäiseksi paketiksi.

Oli aika julkaista levy

Nyt julkaistava CD on tavallaan jatkoa Irwin Goodman Tribuutti -sarjaamme, ensimmäinen osa ilmestyi 2003. Tuo aikoinaan hyvän vastaanoton saanut ensimmäinen Irwin Tribuutti sai siis jatkoa  Jos ensimmäisellä Tribuutti oli jatkoa Arin 1980-luvulla Irwinin Lapset -yhtyeellä tekemille levyille Vexi Salmen Levytuottajat Oy:lle, niin tällä toisella on taltioita Vexi Salmi itse on konkreettisesti mukana: Vexi kertoo muutaman mehevän muiston ja Ari soittaa niihin sopivat laulut intmiissä pikkukonsertissa Hämeenlinnan Suisto-klubilla.

 

Arilta on julkaistu useampia sinkkuja, EP-levyjä ja yksi kokoelma, Hitit ja Harvinaisuudet osa 1, joka tosin sisältää myös ensijulkaisuja Irwiniltä (live). Arin viimeisimmistä parista levyjulkaisuista – Vexi Salmen kanssa tehtyä uustuotantoa: Sitä samaa / Punaportin blues 2.0 sekä erikoispainos Viimeisen pysäkin kapakkaan – on kulunut 10 vuotta – joten jo olikin aika julkaista uusi levy.

Levyn sisällöstä

Levyllä kuullaan Arin (Retee-Goodman -yhtye / Ari G trubaduurina) keikkasetistä viihdyttäviä paloja, mm. Riemu ja Ratto, Työmiehen lauantai, Pyhämaan Paula, Las Palmas, Maailma on kaunis, Punaportin blues 2.0, Autolla Kanarian saarille, Ei tippa tapa, Ryysyranta, St. Pauli ja Reeperbahn sekä Kohtuus kaikessa. Monista kappaleista on useampia versiotakin (live- ja studiolive-versiot). Tämä on samalla sellainen yhteenveto reilun kymmenen vuoden ajalta Irwinin musikologisen pojan, Ari Goodmanin musiikillisesta toiminnasta eri tahojen kanssa yhteistyössä, siis muun muassa jo lähes 10 vuotta Retee-Goodman -yhtyeen kanssa, sekä tietenkin Vexi Salmen ja muiden rautaisen karriäärin omaavien tyyppien kanssa. Levynkin tekemiseen saatiin useilta huipputekiöiltä apuja sen eri tuotantovaihteissa. Levyn jälkituotantovaihe otti aikaa juuri herkullisen lisämateriaalin saamiseksi mukaan, Peruskeikkabiisien lisäksi saatiin mukaan siis muutamia bonus ja yllätyksiäkin levy sisältää mm. Irwin 70v-juhlakeikalta taltioitujen liveottojen muodossa.

ValkeakoskiMedian G-tuotantoa, Aurinko-records

 

CD tilattavissa mm.

Retee kauppa